Henna Brows

Ben je op zoek naar prachtige Henna brows in Utrecht? Bij beautysalon Melissa Beauty ben je aan het juiste adres. Onze Henna wenkbrauwen behandeling is de perfecte oplossing voor wie op zoek is naar prachtig gevormde wenkbrauwen met een natuurlijke uitstraling. Onze ervaren specialist luistert naar jouw wensen en zorgt ervoor dat de vorm en kleur van jouw wenkbrauwen perfect bij jou passen. Wij begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste informatie te krijgen, daarom staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel of app ons en ontdek zelf de prachtige resultaten van Henna brows!

Henna Brows Melissa Beauty Utrecht

Wat zijn Henna brows?

Henna brows zijn een populaire behandeling voor het verbeteren en verfraaien van de wenkbrauwen. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van prachtige wenkbrauwen die een natuurlijke en langdurige uitstraling hebben. Maar wat zijn Henna brows precies? Bij de Henna brows behandeling wordt er natuurlijke henna verf gebruikt om de wenkbrauwen vorm en kleur te geven. In tegenstelling tot traditionele wenkbrauwverf, kleurt henna niet alleen de haren, maar ook de huid eronder. Dit zorgt voor vollere en gedefinieerde wenkbrauwen.

Henna brows zijn een geweldige optie voor mensen die hun wenkbrauwen willen versterken, opvullen of de vorm ervan willen verbeteren. Bovendien blijven Henna brows tot wel 4 weken zitten, waardoor je langdurig kunt genieten van prachtige wenkbrauwen zonder dagelijkse make-up routines. Bij Melissa Beauty gebruiken we hoogwaardige Henna producten van het merk Dyotics. Daarnaast is onze specialist gecertificeerd voor het uitvoeren van de behandelingen, waardoor zij zorgt voor een nauwkeurige toepassing en de perfecte vorm en kleur van je Henna brows!

Verschil Henna en wenkbrauwen verf

Het verschil tussen Henna brows en traditionele verf voor wenkbrauwen is opmerkelijk. Wij leggen het verschil hieronder graag uit, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bij het aanbrengen van Henna wenkbrauwen wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk Henna verf. Henna is een plantaardige stof die vrij is van schadelijke ingrediënten en zachter aanvoelt op de huid. Henna brows verf heeft als voordeel dat het niet alleen de wenkbrauwhaartjes kleurt, maar ook de huid eronder. Dit zorgt voor vollere en dikker uitziende wenkbrauwen met een meer natuurlijke uitstraling.

In tegenstelling tot Henna verf is traditioneel wenkbrauwverf niet natuurlijk en bevat chemische pigmenten. Het kleurt ook enkel de haartjes en biedt minder dekking op de huid. Bovendien vervaagt deze verf meestal na enkele weken terwijl Henna verf een semi-permanente oplossing biedt en dus wel tot 4 weken kan blijven zitten. De duur is natuurlijk ook afhankelijk van de huid en levensstijl van de persoon!

Bij de Henna brows behandeling in Utrecht bij Melissa Beauty houden we rekening dat de wenkbrauwen aansluiten op jouw stijl en persoonlijkheid!

Wat is beter: wenkbrauwen verven of Henna?

Wat beter is hangt af van jouw wensen en het resultaat dat je wilt verkrijgen. Als je voorkeur uitgaat naar het gebruik van natuurlijke verf voor de wenkbrauwen waarbij ook de huid geverfd wordt, dan is Henna verf de juiste oplossing voor jou. Indien je alleen de haren van je wenkbrauwen wilt verven, dan zal het gebruik van traditioneel wenkbrauwverf voor het gewenste resultaat zorgen.

Henna brows hoe werkt het?

Het verkrijgen van prachtige wenkbrauwen met Henna is een proces dat uit een aantal effectieve stappen bestaat. Bij ons in Utrecht voeren wij de behandeling als volgt uit:

 1. Reiniging: In deze stap worden de wenkbrauwen grondig gereinigd om eventuele make-up resten en oliën te verwijderen. Dit zorgt voor een schone ondergrond voor de Henna.
 2. Vormbepaling: Aan de hand van jouw gezichtsvorm zorgt de specialist ervoor dat je de perfecte gewenste vorm wenkbrauwen krijgt.
 3. Henna aanbrengen: De Henna verf wordt zorgvuldig aangebracht op de wenkbrauwen, waarbij zowel de haren als de huid bedekt worden. Dit zorgt voor vollere en gedefinieerde wenkbrauwen.
 4. Inwerktijd: Om de gewenste kleur Henna wenkbrauwen te krijgen houdt de specialist zich aan de inwerktijd die het nodig heeft. Dit zal hoogstens 10 tot 15 minuten zijn.
 5. Verwijdering: De overtollige Henna wordt vervolgens verwijderd, zodat de prachtig gevormde en gekleurde wenkbrauwen onthuld worden.
 6. Styling: Optioneel kunnen de wenkbrauwen ook gestyled en geperfectioneerd worden om de perfecte vorm te bereiken. Dit kan onder andere betekenen dat overtollige haartjes worden geëpileerd of bijgeknipt!

In de 3e stap van de behandeling kun je een keuze maken uit de verschillende kleuren die wij tot beschikking hebben:

 • Honey
 • Taupe
 • Hazelnut
 • Natural Brown
 • Ash Brown
 • Raven

Het is ook mogelijk om de Henna te mengen en zo een aangepaste kleur te creëren. Door creatief om te gaan met de kleuren kan de gewenste look gecreëerd worden. Uiteraard maken wij enkel gebruik van de beste Henna brows verf producten, namelijk van het merk Dyotics.

De Henna brows behandeling is een goede optie voor mensen met vlekkerige wenkbrauwen of weinig haartjes. Natuurlijk is de behandeling ook geweldig voor mensen die hun natuurlijke wenkbrauwvorm willen verbeteren!

Wat is het verschil tussen Henna brows en Brow lamination?

Het verschil tussen Henna brows en Brow lamination ligt in de techniek en het resultaat. Henna brows is een wenkbrauw behandeling waarbij de kleur met natuurlijke Henna verf wordt aangebracht om vollere wenkbrauwen te realiseren. Brow lamination is een behandeling waarbij de wenkbrauwharen gestyled en gefixeerd worden voor een voller en strakker uiterlijk. Henna brows richt zich op het kleuren, terwijl Brow lamination zich richt op de vorm en styling.

Hoe lang blijven Henna brows zitten?

Henna brows blijven meestal tot 4 weken zitten. Verschillende factoren hebben een effect op de duur: je huidtype, de verzorging van je wenkbrauwen en je dagelijkse routine. Na verloop van tijd zal de Henna verf geleidelijk vervagen, waardoor een periodieke Touch-up aanbevolen wordt om de kleur en vorm van je wenkbrauwen fris te houden.

Henna brows voor- en nadelen

Henna brows hebben zowel voordelen als nadelen voor de wenkbrauwen.

Voordelen

 • Natuurlijke uitstraling: Henna brows zorgen voor wenkbrauwen met een natuurlijke uitstraling. Dit komt door het kleuren van zowel de haartjes als de huid eronder.
 • Langdurig resultaat: De kleur van henna brows blijft meestal tot 4 weken zitten, waardoor je lang kunt genieten van mooie wenkbrauwen.
 • Veilig voor de huid: Henna is een natuurlijk product en bevat geen schadelijke chemicaliën.

Nadelen

 • Variabele kleurintensiteit: De intensiteit van de kleur van Henna wenkbrauwen kan variëren. Dit is afhankelijk van de individuele haartjes en huidconditie.
 • Kosten: Henna brows kunnen iets duurder zijn dan traditionele wenkbrauwverf, vanwege het gebruik van hoogwaardige Henna verf producten en gespecialiseerde technieken.

Het is belangrijk om deze voor- en nadelen af te wegen bij het overwegen van Henna brows als behandelingsoptie voor je wenkbrauwen. Heb je vragen? Je kunt ons altijd bellen of appen!

Henna Brows Voordelen Melissa Beauty Utrecht

Wanneer wordt Henna brows afgeraden?

Hoewel de behandeling over het algemeen veilig is, zijn er enkele situaties waarin het wordt afgeraden. Als je last hebt van allergieën voor Henna of andere kleurstoffen, is het verstandig om de Henna brows behandeling te vermijden. Ook als je recentelijk een chemische peeling, laserbehandeling of microdermabrasie hebt ondergaan, is het beter om te wachten met Henna brows, omdat de huid mogelijk gevoelig is.

Daarnaast wordt het afgeraden om henna brows te laten zetten als je last hebt van wondjes, infecties, eczeem of andere huidaandoeningen rondom de wenkbrauwen.

Bij twijfels en/of vragen kun je onze specialist bij Melissa Beauty altijd raadplegen door te bellen of appen! Zij zal dan bepalen en adviseren of de behandeling geschikt is voor jouw specifieke situatie. Indien geschikt ben je voor Henna brows in Utrecht altijd welkom bij ons!

Wat mag niet na Henna brows?

Na het ondergaan van Henna wenkbrauwen zijn er belangrijke dingen die je moet vermijden om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je prachtige, nieuwe wenkbrauwen:

 • Maak de wenkbrauwen de eerste 24 uur niet nat.
 • Raak je wenkbrauwen zo min mogelijk aan.
 • Gebruik geen make-up remover rondom de wenkbrauwen.
 • Vermijd overmatig zweten zodat de Henna brows minder snel vervagen.
 • Vermijd blootstelling aan zonlicht, zonnebanken en zwembaden.

Het naleven van deze richtlijnen zal helpen om de wenkbrauwen langer mooi en levendig te houden.

Henna Brows Nadelen Melissa Beauty Utrecht

Kan je douchen met Henna brows?

Ja, na de eerste 24 uur kun je douchen met Henna brows. Vermijd hierbij wel directe waterstralen op je wenkbrauwen en wrijf niet over je wenkbrauwen. Dep ze voorzichtig droog na het douchen.

Henna brows zelf doen

Het wordt sterk afgeraden om Henna brows zelf te doen. De behandeling vereist expertise en kennis om de juiste kleur en vorm te bereiken. Zelf Henna brows doen kan resulteren in ongelijkmatige kleuring en schade aan de wenkbrauwen. Laat het over aan specialisten voor de beste resultaten!

Henna Brows ervaringen

Ervaringen met Henna Brows kunnen van persoon tot persoon verschillen. Hier zijn enkele punten die mensen ervaren:

Zacht voor de huid

Henna is natuurlijk en zacht in vergelijking met de verf die gebruikt worden bij het ‘normale’ verven van de wenkbrauwen. Om deze reden ervaren mensen minder snel huidirritatie, roodheid of jeuk.

Op maat

Je wenkbrauwen kunnen de uitstraling krijgen die jij wilt. Het is mogelijk de Henna verf te mengen om zo een aangepaste kleur te creëren. De Henna wordt vervolgens gebruikt om onder andere de gebieden met vlekken en weinig haartjes op te vullen, de vorm en kleur van de wenkbrauwen te verbeteren en de vorm van je wenkbrauwen te definiëren.

Natuurlijke wenkbrauwen

Henna Brows zorgt voor een resultaat dat natuurlijk oogt en het uiterlijk van de wenkbrauwen verbetert. Doordat er verschillende kleuren Henna verf beschikbaar zijn, is het mogelijk een kleur te kiezen die overeenkomt met je natuurlijke haarkleur.

Langdurige resultaten

Henna Brows geeft je wenkbrauwen langdurige resultaten. De look kan 2 tot 6 weken aanhouden, maar mensen ervaren over het algemeen een minimale duur van 4 weken.

Kortom, Henna Brows zijn een populair alternatief voor het ‘normale’ verven van wenkbrauwen en bieden verschillende voordelen. Natuurlijke look, langdurige resultaten, minder snelle huidirritatie en je wenkbrauwen kunnen aan de hand van jouw behoeftes en voorkeur worden behandeld.

Het is van belang dat een gespecialiseerde stylist de behandeling uitvoert, omdat zij de behandelmethode zich eigen heeft gemaakt. Voor Henna Brows in Utrecht kun je bij Melissa Beauty terecht om de best mogelijke resultaten te krijgen!

Henna Brows Ervaringen Melissa Beauty Utrecht

Henna Brows in Utrecht bij Melissa Beauty

Ben je op zoek naar een specialist in Henna brows in Utrecht? Dan ben je bij Melissa Beauty aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in een aantal wimpers en wenkbrauw behandelingen, waaronder Lash lifting, Brow lamination, Powder brows en Henna brows behandelingen.

Overweeg je een Henna brows behandeling? Bij Melissa Beauty ben je verzekerd van een nauwkeurige uitvoering en perfecte nazorg van de behandeling. We voorzien je van de juiste informatie en staan altijd voor je klaar. Plan je afspraak direct in of neem contact met ons op via ons contactformulier, bel ons op of stuur een App. Onze specialisten staan graag voor je klaar!

FAQ Henna brows

De Henna behandeling duurt gemiddeld 30-45 minuten.

Henna brows moeten meestal om de 4-6 weken worden bijgewerkt.

De behandeling is geschikt voor iedereen die vollere, goed gevormde wenkbrauwen wil en geen allergieën heeft voor de Henna verf!

Over het algemeen is Henna veilig voor mensen met allergieën, maar het wordt aanbevolen om eerst een patch test uit te voeren om eventuele reacties te controleren.

Vermijd overmatig contact met water, oliehoudende producten en intense wrijving om je Henna brows mooi te houden. Gebruik milde reinigers en bescherm ze tegen direct zonlicht.

Na de Henna brows behandeling wordt het dragen van make-up rond de wenkbrauwen afgeraden gedurende de eerste 24 uur om de kleur goed te laten hechten.

Het is aanbevolen om de wenkbrauwen gedurende de eerste 24 uur na de Henna Brows behandeling niet nat te maken, inclusief douchen.

De Henna brows prijs is 35,- bij Melissa Beauty in Utrecht. Bekijk het overzicht van de prijzen van onze behandelingen.

Je mag Henna wenkbrauwen zo vaak doen als je wilt, maar het wordt aangeraden om het slechts elke 4 tot 6 weken bij te werken.

Hoewel er geen bekende risico’s zijn, wordt het aangeraden om tijdens de zwangerschap voorzichtig te zijn. Neem contact op voor eventuele vragen!

Onze andere services

Lash lifting

Powder brows

Brow lamination