Lip Enlightenment

Op zoek naar een Lip Enlightenment behandeling in Utrecht? Bij Melissa Beauty kun je hiervoor terecht. De behandeling is vooral populair bij mensen die van nature donkere lippen hebben. Je kunt hiermee namelijk je donkere lippen oplichten. Met de Masteropleiding Neutralisatie die onze PMU specialist succesvol heeft afgerond is zij gecertificeerd en gespecialiseerd in het uitvoeren van Lip Enlightenment. Zij zorgt ervoor dat je perfect gevormde lippen met een lichtere kleur krijgt. Hierbij krijg je gepast advies tijdens het intakegesprek, een nauwkeurige uitvoering en advies en informatie over de perfecte Lip Enlightenment nazorg. Op deze pagina leggen we meer uit over deze behandeling. Worden niet al je vragen beantwoord? Boek jouw gratis intakegesprek in om van gepast advies voorzien te worden! Je kunt ons ook bellen of Appen voor al je vragen, zodat ook jij van perfecte, lichte lippen kunt genieten!

Lip Enlightenment - Melissa Beauty Utrecht

Wat is Lip Enlightenment?

Lip Enlightenment is een speciale PMU behandeling die gericht is op het neutraliseren van donkere lippen. Met de PMU techniek die gebruikt wordt, krijgen de lippen een egale en lichtere tint. Het resultaat is een natuurlijke en verhelderende lipkleur die jouw unieke uitstraling bevordert.

Waarom zijn mijn lippen donker?

Donkere lippen kunnen verschillende oorzaken hebben. Je kunt het van nature hebben door je genetica, maar ook kunnen externe factoren hiervoor zorgen:

 • Blootstelling aan de zon (hyperpigmentatie)
 • Hormonale veranderingen
 • Natuurlijke pigmentatie
 • Roken

Lip neutralisatie is speciaal ontwikkeld om lippen die hierdoor zijn beïnvloed aan te pakken en een lichtere, meer evenwichtige lipkleur te bevorderen.

Hoe maak je donkere lippen lichter?

De specialist maakt gebruik van een PMU-apparaat voor het aanbrengen van de kleurpigmenten in de bovenste huidlaag van de lippen. Door dit overal in de lippen toe te passen, krijgen ze na genezing een volledig nieuwe kleur. Natuurlijk dienen de Touch-Up behandelingen ook uitgevoerd te worden om het gewenste, uiteindelijke resultaat te bereiken.

Voor wie is de Lip Enlightenment behandeling bedoeld?

Deze behandeling is niet voor iedereen. Het is bedoeld voor mensen die hun donkere lippen lichter willen maken. Donkere lippen kunnen er grijs of blauwachtig uitzien. Meestal wordt de behandeling dan ook gekozen door mensen die vallen onder huidtype 4, 5 of 6 van de Fitzpatrick-schaal. Hiernaast kun je natuurlijk ook voor de behandeling kiezen als je lipkleur door externe factoren is aangetast. Weet je niet zeker of deze behandeling voor jou is? Boek jouw gratis intakegesprek in om van gepast advies voorzien te worden. Je kunt ons ook bellen of een App sturen indien je twijfelt!

Voor wie is Lip Enlightenment bedoeld - Melissa Beauty Utrecht

Hoe ziet de Lip Enlightenment behandeling eruit?

Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg van de Lip Pigmentatie behandeling voor donkere lippen:

 1. Intakegesprek: Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jouw wensen en verwachtingen en wordt je door de PMU specialist ook van gepast advies voorzien. We bekijken samen wat het beste bij jouw gezicht zal passen qua PMU Lip behandeling, lipkleur en meer. Boek jouw gratis intakegesprek!
 2. Kleurkeuze: Indien je na het intakegesprek de behandeling wilt uitvoeren, dan gaan we samen de geschikte kleur voor de neutralisatie kiezen. Hierbij houden we rekening met je natuurlijke lipkleur en het gewenste resultaat. Naast je lip brengen we een aantal kleuren aan, zodat je de kleuren kunt zien voordat een keuze wordt gemaakt.
 3. Voorbereiding: Een verdovende crème wordt aangebracht op je lippen. Dit minimaliseert het ongemak.
 4. Lipvorm bepalen: De lipcontour en vorm worden nauwkeurig gemarkeerd, zodat de specialist en jij samen overeen kunnen stemmen over de uiteindelijke lipvorm.
 5. Behandeling: De specialist brengt de kleurpigmenten aan met behulp van het PMU-apparaat. De kleur wordt gelijkmatig over de lippen verspreid.
 6. Nazorginstructies: Je ontvangt instructies voor de nazorg, zoals het vermijden van vocht, zonlicht en bepaalde producten tijdens de genezingsperiode.
 7. Genezing: De komende weken kunnen er korstjes ontstaan die vanzelf verdwijnen.
 8. Touch-Up behandeling: Na 6-8 weken kom je terug voor een nabehandeling. Dit resulteert vervolgens in het uiteindelijke resultaat. Indien er nog een Touch-Up behandeling nodig is na de eerste, dan plannen we die ook in.
Hoe ziet lip neutralisatie eruit - Melissa Beauty Utrecht

Hoe lang blijft de Lip Enlightenment behandeling zitten?

Hoe lang blijft Lip Enlightenment zitten - Melissa Beauty Utrecht

Het resultaat van Lip Enlightenment houdt over het algemeen 2 tot 5 jaar mooi aan. Natuurlijk spelen andere factoren hier ook een rol in. Bijvoorbeeld de huidtype, levensstijl en het volgen van ons nazorgadvies. Met periodieke Touch-Up behandelingen kan de intensiteit en vorm behouden worden. Uiteindelijk geniet je jaren van mooie, lichte lippen.

Nazorg van Lip Enlightenment

Om de resultaten van de Lip Enlightenment PMU behandeling voor langere tijd te behouden, dien je ons advies voor de nazorg van Lip Enlightenment goed na te leven. Hier lees je onder andere hoe je de lippen kunt reinigen in de dagen en weken na de behandeling.

Nazorg Lip Enlightenment - Melissa Beauty Utrecht

Wat mag niet na een Lip Enlightenment behandeling?

Wat mag niet na een Lip Enlightenment behandeling - Melissa Beauty Utrecht

Om de genezing van Lip Enlightenment optimaal te laten verlopen, dien je ons advies voor de genezing van donkere lippen te volgen. Hier lees je alles over bijvoorbeeld korstjes in de eerste dagen en alle do’s en don’ts!

Voordelen en nadelen van Lip Enlightenment

Lip Enlightenment biedt een aantal voordelen en nadelen. Hier worden enkele van de belangrijkste voordelen benoemd:

 • Verheldert donkere lippen: Het belangrijkste voordeel is natuurlijk het oplichten van donkere lippen, waardoor een evenwichtige en lichtere lipkleur ontstaat.
 • Natuurlijke uitstraling: De lippen zien er fris en gezond uit, zonder een opvallende of kunstmatige uitstraling.
 • Mogelijkheid tot aanpasbaarheid: De techniek is aanpasbaar aan jouw voorkeuren. Je kunt kiezen voor een stijl die bij jou past.
 • Langdurige resultaten: Met het lichter maken van de lippen kun je er doorgaans 2 tot 5 jaar van genieten en biedt het dus een langdurige make-up oplossing.
 • Zelfvertrouwen: Het kan het zelfvertrouwen vergroten door een natuurlijke, verzorgde en frisse uitstraling te geven aan de lippen.

Natuurlijk heeft alles zijn voor- en nadelen. Hier worden enkele van de belangrijkste nadelen van Lip Enlightenment benoemd:

 • Initiële kosten: De procedure kan initieel duurder zijn in vergelijking met regelmatige lippenstift.
 • Nazorg vereist: Voor optimale genezing en het behoud van de kleur is nazorg vereist.
 • Initiële donkerheid: Direct na de behandeling kunnen de lippen er wat donkerder uitzien dan het uiteindelijke resultaat, wat voor sommigen even wennen kan zijn.

Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Kom je er niet helemaal uit? Boek dan een gratis intakegesprek in, zodat je van gepast advies en informatie voorzien kan worden door onze PMU specialist.

Lip Enlightenment: voor en na

Lees meer over Lip Enlightenment ervaringen en bekijk hieronder een prachtig voor en na resultaat van de behandeling:

Lip Enlightenment Voor en Na - Melissa Beauty Utrecht
Voor wie is Lip Enlightenment bedoeld 2 - Melissa Beauty Utrecht

Lip Enlightenment in Utrecht bij Melissa Beauty

Wil je Lip Enlightenment in Utrecht laten uitvoeren? Dan ben je bij Melissa Beauty aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in het oplichten van donkere lippen. Naast de Lip Enlightenment behandeling bieden we dan ook de volgende behandelingen aan om PMU Lippen te realiseren:

Overweeg je de Lip Neutralisatie Permanente Make-Up behandeling, maar wil je eerst meer informatie of advies ontvangen? Boek dan je gratis intakegesprek in! Bij Melissa Beauty ben je verzekerd van gepast advies, een nauwkeurige uitvoering en perfecte nazorg van de behandeling. We voorzien je van de juiste informatie en staan altijd voor je klaar. Plan je afspraak direct in of neem contact met ons op via e-mail, door ons te bellen of een App te sturen! Onze PMU specialist staat graag voor je klaar!

FAQ Lip Enlightenment

Een Lip Enlightenment behandeling duurt  2 tot 3 uur inclusief voorbereiding, behandeling en bespreking van nazorginstructies.

De prijs voor Lip Enlightenment varieert van salon tot salon. Bekijk onze actuele PMU prijzen!

Hoewel ieders pijngrens verschilt, wordt de Lip Enlightenment PMU behandeling over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Met het gebruik van een verdovende crème wordt het gevoel nog meer verminderd, maar compleet gevoelloos zal de behandeling niet zijn.