Soft Lips (Powder Lippen)

Op zoek naar een Soft Lips behandeling in Utrecht? Bij Melissa Beauty kun je terecht voor deze populaire behandeling. Deze behandeling geeft een zachte en natuurlijke kleur aan de lippen en is vergelijkbaar met de Lip Blush behandeling. Het wordt ook wel de Powder Lippen behandeling genoemd. Onze PMU specialist zorgt voor perfect gevormde en gekleurde, natuurlijk uitziende lippen die jaren meegaan. Hierbij krijg je gepast advies tijdens het intakegesprek, een nauwkeurige uitvoering en advies en informatie over de perfecte Powder Lippen nazorg. Op deze pagina leggen we meer uit over deze behandeling. Worden niet al je vragen beantwoord? Boek jouw gratis intakegesprek in om van gepast advies voorzien te worden! Je kunt ons ook bellen of Appen voor al je vragen, zodat ook jij van perfecte lippen kunt genieten!

Soft Lips Powder Lippen - Melissa Beauty Utrecht

Wat is Soft Lips?

Met Soft Lippen wordt een natuurlijke, soft make-up look nagebootst. De lippen krijgen een zachte en natuurlijke uitstraling. Met het aanbrengen van kleurpigmenten in de bovenste huidlaag wordt de natuurlijke lipkleur verbeterd, de lipcontour gedefinieerd en een subtiele kleur gegeven aan de lippen. Het resultaat is een natuurlijke kleur die lijkt op de tint van nature roze lippen.

Voor wie is de Powder Lips behandeling bedoeld?

De Powder Lips behandeling is ondere andere bedoeld voor degene die de volgende soort lippen heeft of verbeteringen wilt toepassen:

 • Asymmetrische lippen corrigeren: wanneer de linker- of rechterkant van je onder- of bovenlip minder breed is dan de andere kant, dan kun je met deze behandeling voor symmetrie zorgen
 • Bleke lippen kleur geven: geeft bleke lippen meer kleur, zodat ze een natuurlijke roze lipkleur krijgen
 • Lipcontour verbeteren: de lipcontour krijgt middels deze behandeling meer definitie
 • Smalle/kleine lippen: de illusie van vollere lippen wordt gecreëerd
 • Lippen natuurlijk voller maken: met onze natuurlijke kleurpigmenten maak je je lippen op een natuurlijke wijze voller

Je kunt natuurlijk ook andere redenen hebben om de behandeling te ondergaan. Vraag je je af of deze behandeling ook iets voor jouw specifieke situatie is? Neem dan contact op met de PMU specialist! Dit kan via e-mail, door ons te bellen of een App te sturen!

Kleine lippen voller maken met PMU Lip behandeling - Melissa Beauty Utrecht

Hoe ziet de Powder Lips behandeling eruit?

Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg van de Powder Lippen behandeling:

 1. Intakegesprek: Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jouw wensen en verwachtingen en wordt je door de PMU specialist ook van gepast advies voorzien. We bekijken samen wat het beste bij jouw gezicht zal passen qua PMU Lip behandeling, lipkleur en meer. Boek jouw gratis intakegesprek!
 2. Kleurkeuze: Indien je na het intakegesprek de behandeling wilt uitvoeren, dan gaan we samen de geschikte kleur voor de Powder Lips behandeling kiezen. Hierbij houden we rekening met je natuurlijke lipkleur en het gewenste resultaat. Naast je lip brengen we een aantal kleuren aan, zodat je de kleuren kunt zien voordat een keuze wordt gemaakt.
 3. Voorbereiding: Een verdovende crème wordt aangebracht op je lippen. Dit minimaliseert het ongemak.
 4. Lipvorm bepalen: De lipcontour en vorm worden nauwkeurig gemarkeerd, zodat de specialist en jij samen overeen kunnen stemmen over de uiteindelijke lipvorm.
 5. Behandeling: De specialist brengt de kleurpigmenten aan met behulp van het PMU-apparaat. De kleur wordt gelijkmatig over de lippen verspreid.
 6. Nazorginstructies: Je ontvangt instructies voor de nazorg, zoals het vermijden van vocht, zonlicht en bepaalde producten tijdens de genezingsperiode.
 7. Genezing: De komende weken kunnen er korstjes ontstaan die vanzelf verdwijnen.
 8. Touch-Up behandeling: Na 6-8 weken kom je terug voor een nabehandeling. Dit resulteert vervolgens in het uiteindelijke resultaat.
Hoe ziet de PMU Lip behandeling eruit - Melissa Beauty Utrecht

Welke Soft Lips kleuren zijn er?

Lip Kleurpigmenten - Melissa Beauty Utrecht

Het is belangrijk dat je een lipkleur kiest waar je naartoe wilt gaan. De volgende Soft Lippen kleuren zijn mogelijk:

 • Fel roze
 • Licht roze
 • Donker roze
 • Rood roze
 • Donker rood
 • Perzik
 • Framboos

Weet je niet voor welke kleur je wilt gaan? Bij het intakegesprek en voor de behandeling kun je voorbeeldfoto’s laten zien met het resultaat waar je naartoe wilt werken met je lippen.

Hoe lang blijft Powder Lips zitten?

Het resultaat van de Powder Lips behandeling houdt over het algemeen 2 tot 5 jaar mooi aan. Diverse factoren spelen hierbij een rol: huidtype, levensstijl en nazorg praktijken. En Touch-Up behandelingen kunnen periodiek worden uitgevoerd om de intensiteit en vorm te behouden.

Hoelang blijft PMU zitten - Melissa Beauty Utrecht

Nazorg van een Soft Lips behandeling

Nazorg Lip Pigmentatie behandeling - Melissa Beauty Utrecht

Om voor langere tijd mooie permanente lippen te behouden, dien je ons advies voor de nazorg van Soft Lips goed na te leven. Hier lees je onder andere hoe je de lippen kunt reinigen in de dagen en weken na de behandeling.

Wat mag niet na een Soft Lips behandeling?

Om de genezing van de Soft Make-Up look optimaal te laten verlopen, dien je ons advies te volgen. Alle do’s en don’ts zijn in ons advies opgenomen!

Wat mag niet na Lip Pigmentatie behandeling - Melissa Beauty Utrecht

Voordelen en nadelen van Powder Lips

Powder Lips biedt een aantal voordelen en nadelen. Hier worden enkele van de belangrijkste voordelen benoemd:

 • Natuurlijke uitstraling: Soft Lips geeft een subtiele en natuurlijke kleur, waardoor de lippen er natuurlijk verbeterd uitzien.
 • Verbeterde lip definitie: Het verbetert de lipcontour, waardoor een goed gedefinieerde en symmetrische lipvorm ontstaat.
 • Mogelijkheid tot kleuraanpassing: De lipkleur kan worden aangepast aan jouw voorkeur en huidtint.
 • Zelfvertrouwen: Het kan het zelfvertrouwen vergroten door een natuurlijke en verzorgde uitstraling te geven aan de lippen.
 • Langdurige resultaten: Powder Lips blijft doorgaans 2 tot 5 jaar zitten en biedt dus een langdurige make-up oplossing, waardoor dagelijkse toepassing van lippenstift overbodig wordt.
 • Tijdsbesparing: Het elimineert de noodzaak van dagelijkse lip make-up routine, wat handig is voor mensen met een drukke levensstijl.

Natuurlijk heeft alles zijn voor- en nadelen. Hier worden enkele van de belangrijkste nadelen van Soft Lippen benoemd:

 • Initiële kosten: De procedure kan initieel duurder zijn in vergelijking met regelmatige lippenstift.
 • Nazorg vereist: Vereist nazorg om optimale genezing en kleurbehoud te waarborgen.
 • Vervaging na verloop van tijd: Hoewel het langdurig is, kan het pigment na verloop van tijd vervagen, waardoor Toch-Up sessies nodig zijn.
 • Permanente beslissing: Aangezien het een (semi-)permanente procedure is, moet je zorgvuldig overwegen of je de look voor een lange termijn wilt behouden.
 • Pijn en ongemak: Sommige mensen ervaren ongemak tijdens de procedure, ondanks het gebruik van verdovende crèmes.

Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Kom je er niet helemaal uit? Boek dan een gratis intakegesprek in, zodat je van gepast advies en informatie voorzien kan worden door onze PMU specialist.

Soft Lips in Utrecht bij Melissa Beauty

Wil je Soft Lips in Utrecht laten uitvoeren? Dan ben je bij Melissa Beauty aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd in het pigmenteren van de lippen met verschillende technieken. Wij bieden naast de Soft Lips behandeling dan ook de volgende behandelingen aan om PMU Lippen te realiseren:

Overweeg je Powder Lippen, maar wil je eerst meer informatie of advies ontvangen? Boek dan je gratis intakegesprek in! Bij Melissa Beauty ben je verzekerd van gepast advies, een nauwkeurige uitvoering en perfecte nazorg van de behandeling. We voorzien je van de juiste informatie en staan altijd voor je klaar. Plan je afspraak direct in of neem contact met ons op via e-mail, door ons te bellen of een App te sturen! Onze PMU specialist staat graag voor je klaar!

FAQ Soft Lips

Een Soft Lips behandeling duurt over het algemeen 2 tot 3 uur. Dit is inclusief de voorbereiding, behandeling en bespreking van de nazorginstructies.

De prijs voor Soft Lips varieert van salon tot salon. Bekijk onze actuele PMU prijzen!

Powder Lips wordt niet als pijnlijk ervaren. De verdovende crème die wordt gebruikt vermindert het gevoel, maar compleet gevoelloos zal de behandeling niet zijn.