Powder brows

Op zoek naar powder brows in Utrecht? Bij Melissa Beauty kun je terecht voor deze populaire PMU behandeling voor de wenkbrauwen. De specialist zorgt voor perfect gevormde, natuurlijk uitziende wenkbrauwen die lang meegaan. De vorm van de wenkbrauwen wordt altijd pas na overleg en na jouw goedkeuring aangebracht. Wij begrijpen dat je veel vragen kunt hebben over deze behandeling. Op deze pagina leggen we het gehele proces van de behandeling uit en beantwoorden we veel voorkomende vragen. Worden niet al je vragen beantwoord? Bel of app ons, zodat ook jij van prachtige permanente wenkbrauwen kunt genieten zonder gedoe!

Powder brows - Melissa Beauty Utrecht

Wat zijn powder brows?

Powder brows zijn een populaire vorm van semi-permanente make-up voor de wenkbrauwen. Bij deze behandeling wordt met behulp van een speciale techniek pigment in de huid aangebracht, waardoor een poederachtige look ontstaat. Als resultaat krijg je natuurlijk ogende wenkbrauwen met een zachte, gevulde uitstraling.

De behandeling is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een meer gevulde en gedefinieerde wenkbrauw zonder dat er dagelijks make-up aangebracht hoeft te worden. Het resultaat kan namelijk wel tot 2 jaar aanhouden! Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de persoonlijke levensstijl en huidtype van diegene zelf.

Wat is ombre powder brows?

Ombre powder brows zijn ook een semi-permanente make-up behandeling voor de wenkbrauwen. Ook bij deze behandeling worden door middel van een PMU-apparaat pigmenten in de huid aangebracht. Het resultaat van deze PMU-behandeling zijn poederachtige, natuurlijk uitziende wenkbrauwen met een zachte overgang van licht naar donker. De pigmentatie wordt aangebracht in kleine stipjes, wat zorgt voor een zachte en natuurlijke uitstraling.

Deze behandeling is ideaal voor mensen met dunne of ongelijke wenkbrauwen, of voor mensen die op zoek zijn naar vollere wenkbrauwen zonder een harde uitstraling. Ombre powder brows zijn net zoals de powder brows behandeling een geweldige oplossing voor iedereen die op zoek is naar mooie, natuurlijke permanente wenkbrauwen die lang meegaan!

Verschil ombre en powder brows

Het verschil tussen een powder brows behandeling en ombre brows is dat bij de eerste techniek de wenkbrauwen een zachte poedereffect krijgen en bij de laatste techniek de wenkbrauwen een verloop van licht naar donker krijgen. Hieronder volgen enkele belangrijke verschillen tussen de twee PMU behandelingen:

 • Powder brows geven de wenkbrauwen een zachte, poederachtige uitstraling. Ombre powder brows geven een meer gestructureerd effect met een verloop van licht naar donker.
 • Bij de powder brows behandeling wordt de poeder pigmentatie over de hele wenkbrauwen aangebracht. Bij ombre powder brows wordt de pigmentatie van licht naar donker aangebracht.
 • Ombre powder brows geven meer diepte en dimensie aan de wenkbrauwen en zijn zéér geschikt voor mensen met vollere wenkbrauwen

Als je niet zeker weet welke permanente wenkbrauwen behandeling het beste bij je past, kan je altijd advies vragen aan onze specialist bij Melissa Beauty in Utrecht. Zij voert zowel powder brows als ombre brows behandelingen uit!

Verschil ombre en powder brows - Melissa Beauty Utrecht

Hoe werkt powder brows?

Je kunt voor de populaire PMU-behandeling powder brows in Utrecht terecht bij Melissa Beauty. Bij deze behandeling worden jouw wenkbrauwen opgevuld met kleine puntjes, wat zorgt voor een poedereffect. Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg van de powder brows behandeling:

 1. Intakegesprek: Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jouw wensen en verwachtingen en bekijken we samen wat het beste bij jouw gezicht past. In deze stap analyseert de specialist ook jouw gezichtsvorm en wenkbrauwen. Aan de hand van deze analyse krijg je advies.
 2. Voorbereiding: We reinigen en desinfecteren de huid rondom de wenkbrauwen. Daarna schetsen we de vorm van de wenkbrauwen vooraf op de huid, zodat we samen tot de gewenste vorm komen. Pas na jouw goedkeuring gaan we over naar het uitvoeren van de behandeling!
 3. De behandeling: Met een PMU-apparaat brengen we heel nauwkeurig kleine puntjes pigment aan in de bovenste laag van de huid. Dit doen we laagje voor laagje, totdat we de gewenste kleur en dichtheid bereiken.
 4. Nazorg: Na de behandeling krijg je van ons duidelijke instructies over de powder brows nazorg mee om de wenkbrauwen goed te verzorgen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo kun je zo lang mogelijk genieten van je nieuwe, perfecte en permanente wenkbrauwen!
 5. Touch-up: De powder brows blijven ongeveer 1 tot 3 jaar zitten, maar na ongeveer 6 weken is het wel tijd voor de touch-up nabehandeling!

Bij Melissa Beauty werken we met de beste technieken en hoogwaardige pigmenten, zodat we altijd resultaat met kwaliteit kunnen bieden! Boek vandaag nog jouw afspraak voor de perfecte powder brows behandeling in Utrecht!

Powder brows voorbereiding - Melissa Beauty Utrecht

Hoe lang blijven powder brows?

Powder brows zijn een semi-permanente make-up behandeling voor de wenkbrauwen en blijven doorgaans langdurig zitten. De precieze duur hangt af van verschillende factoren, zoals huidtype en verzorging na de behandeling. Over het algemeen blijven powder brows tot wel 3 jaar zitten.

Ons advies is om 4 tot 6 weken na de eerste behandeling voor een touch-up langs te komen om eventuele onvolkomenheden bij te werken. Het is belangrijk om na de behandeling goed voor de wenkbrauwen te zorgen, zodat de levensduur verlengd kan worden!

Hoe lang blijven powder brows - Melissa Beauty Utrecht

Is powder brows zetten pijnlijk?

Een veelgestelde vraag over deze PMU-behandelingen gaat over de ervaring van pijn bij het zetten van de permanente wenkbrauwen. Pijn is subjectief en hangt daarom af van de persoonlijke gevoeligheid voor pijn en de werkwijze van de specialist. Bij onze permanente wenkbrauwen behandeling in Utrecht zorgen wij ervoor dat het zetten van de powder brows zo comfortabel mogelijk gebeurd.

We gebruiken een verdovende crème om de gevoeligheid te verminderen en onze gecertificeerde specialist is getraind om de behandeling zo zacht en efficiënt mogelijk uit te voeren. Het is normaal om een lichte druk te voelen, maar over het algemeen wordt de behandeling als goed verdraagzaam ervaren.

Powder brows pijnlijk - Melissa Beauty Utrecht

Voordelen ombre brows

Ombre brows bieden een aantal voordelen ten opzichte van traditionele wenkbrauw technieken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van ombre brows in Utrecht bij ons:

 • Natuurlijke uitstraling: Ombre brows geven een subtiele en natuurlijke uitstraling aan de wenkbrauwen, waardoor ze er vol en mooi uitzien zonder overdreven te zijn.
 • Geschikt voor alle huidtypen: Ombre brows zijn geschikt voor alle huidtypen, van droog tot vettig.
 • Langere houdbaarheid: Ombre brows gaan langer mee dan traditionele wenkbrauw make-up en blijven tot wel 3 jaar zitten.
 • Sneller genezingsproces: De genezingstijd van ombre powder brows is korter dan bij andere technieken.
 • Aanpasbare intensiteit: De intensiteit van deze ombre brows kan worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur, van licht tot donker.
Voordelen ombre brows - Melissa Beauty Utrecht

Powder brows in Utrecht bij Melissa Beauty

Ben je op zoek naar een specialist in permanente wenkbrauwen in Utrecht? Dan ben je bij Melissa Beauty aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in een aantal wimpers en wenkbrauw behandelingen, waaronder powder brows, ombre brows, lash lifting, brow lamination en Henna Brows behandelingen!

Overweeg je een ombre of powder brows behandeling? Bij Melissa Beauty ben je verzekerd van gepast advies, een nauwkeurige uitvoering en perfecte nazorg van de PMU-behandeling. We voorzien je van de juiste informatie en staan altijd voor je klaar. Plan je afspraak direct in of neem contact met ons op via e-mail, door ons te bellen of een App te sturen! Onze specialist staat graag voor je klaar!

FAQ Powder Brows

Een powder brows behandeling kost gemiddeld tussen de 350 en 450 euro.

De powder brows behandeling duurt, inclusief het intakegesprek, gemiddeld 2 tot 3 uur.

De Touch-up van de powder brows behandeling duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Na powder brows mag je de wenkbrauwen tot 2 weken niet blootstellen aan de directe zon. Hierna kun je gaan zonnen, maar je dient de wenkbrauwen altijd met een factor 50 zonnebrandcrème in te smeren om ze te beschermen. UV-straling versnelt namelijk de afbraak van pigment, waardoor een nabehandeling sneller nodig zal zijn.

Bij goede verzorging van de powder brows, duurt het 2 tot 6 weken tot het genezingsproces van de wenkbrauwen compleet is.

Het grootste verschil is de manier van pigment aanbrengen in de huid. Bij powder brows worden pigmenten dichter bij het oppervlak van de huid aangebracht ten opzichte van de microblading behandeling. Wij bieden geen microblading behandelingen aan!

Onze andere services

Lash lifting

Brow lamination

Henna Brows